Selam millet, sonunda beklenen oldu! 2025 yılı öğretmen atamaları kontenjanları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından az önce açıklandı. Merak edenler, başvuru yapacak olanlar için direkt bilgileri paylaşıyorum. Bu sefer lafı dolandırmayacağım, net sayılar konuşacak!
Evet, Cumhurbaşkanı'nın da müjdesini verdiği gibi, bu atama döneminde toplamda 25 bin öğretmen alımı yapılacak. Bunun 15 bini KPSS puanıyla normal atama şeklinde olacakken, 10 bini ise yeni kurulan Milli Eğitim Akademisi bünyesinde yetiştirilecek öğretmenler için ayrılmış durumda. Akademi kısmı biraz farklı bir süreç olacak sanırım, detayları sonra konuşuruz. Şimdi asıl merak edilen o 15 binlik kontenjanın branşlara göre dağılımı:
Bu arada, başvurular 21 Nisan - 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınacakmış. Sözlü sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar ise 7 Mayıs 2025 tarihinde MEB'in sitesinden duyurulacak. Yani süreç hızlı işliyor.
Umarım bu bilgiler atama bekleyen tüm öğretmen adaylarına faydalı olur. Herkese bol şans! Yorumlarda kendi branşınızdaki kontenjanı ve düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin!
Evet, Cumhurbaşkanı'nın da müjdesini verdiği gibi, bu atama döneminde toplamda 25 bin öğretmen alımı yapılacak. Bunun 15 bini KPSS puanıyla normal atama şeklinde olacakken, 10 bini ise yeni kurulan Milli Eğitim Akademisi bünyesinde yetiştirilecek öğretmenler için ayrılmış durumda. Akademi kısmı biraz farklı bir süreç olacak sanırım, detayları sonra konuşuruz. Şimdi asıl merak edilen o 15 binlik kontenjanın branşlara göre dağılımı:
- Sınıf Öğretmenliği: Bu branş her zamanki gibi aslan payını almış durumda. Tam 4378 kontenjan ayrılmış! Sınıfçı arkadaşlarımızın yüzü gülüyordur umarım.
- Özel Eğitim: Özel eğitim öğretmenlerine de bu atamada bayağı ihtiyaç var gibi. 3087 kontenjanla ikinci sırada yer alıyorlar.
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Bu branşta da 1802 kişilik bir kontenjan açılmış.
- Okul Öncesi: Miniklerin öğretmenleri de unutulmamış. Onlar için de 1321 kontenjan ayrılmış durumda.
- İngilizce: Yabancı dil her zaman önemli, İngilizce öğretmenliğine 757 kontenjan verilmiş.
- Türkçe: Ana dilimiz edebiyatına da önem veriliyor, 623 kontenjan ayrılmış.
- Sosyal Bilgiler: 387 kontenjanla bu branşı takip ediyor.
- Rehberlik: Öğrenci danışmanları için de 377 kontenjan ayrılmış.
- Fen Bilimleri: Geleceğin bilim insanlarını yetiştirecekler için 307 kontenjan.
- Matematik: Sayısalcıların umudu, 117 kontenjan. (Matematikçiler biraz burun kıvırabilir bu sayıya sanki...)
- Beden Eğitimi: Sportif arkadaşlar için 190 kontenjan ayrılmış.
- Görsel Sanatlar: Yaratıcılığı yeşertecekler için 178 kontenjan.
- İlköğretim Matematik: 162 kontenjan.
- Bilişim Teknolojileri: 95
- Fizik: 61
- Kimya: 49
- Biyoloji: 27
- Tarih: 28
- Coğrafya: 32
- Felsefe: 41
Bu arada, başvurular 21 Nisan - 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınacakmış. Sözlü sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar ise 7 Mayıs 2025 tarihinde MEB'in sitesinden duyurulacak. Yani süreç hızlı işliyor.
Umarım bu bilgiler atama bekleyen tüm öğretmen adaylarına faydalı olur. Herkese bol şans! Yorumlarda kendi branşınızdaki kontenjanı ve düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin!